
Είναι ultra beauty η κοκκινομάλλα (video)
31/03/2026
Brooks Nader: pussy lip service
01/04/2026Χταπόδια: κάνουν safe sex με δηλητήριο (video)

Θαλάσσιοι βιολόγοι από την Αυστραλία ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος δεν είναι το μόνο ον στον πλανήτη που κάνει safe sex.
Αλλά και τα αρσενικά χταπόδια με μπλε γραμμή, του είδους Hapalochlaena fasciata, προσέχουν για να ζήσουν. Πριν λοιπόν ζευγαρώσουν δαγκώνουν τα θηλυκά και χύνουν μέσα τους μια δόση δηλητηρίου!
Γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή αν ξεχαστούν από την καύλα, θα βλέπουν τα… φύκια ανάποδα. Καθώς τα θηλυκά του είδους έχουν διπλάσιο μέγεθος από τα αρσενικά και είναι επιρρεπή στο να φάνε τους εραστές τους μετά το ζευγάρωμα.
Το δηλητήριο τα ακινητοποιεί, επιτρέποντας στα αρσενικά να ζευγαρώσουν με επιτυχία. Το δηλητήριο που χρησιμοποιεί το χταπόδι με μπλε γραμμή είναι η «τετροδοτοξίνη». Ένα θανατηφόρο δηλητήριο για το οποίο δεν υπάρχει αντίδοτο.
Παρακολουθώντας τον ρυθμό αναπνοής των θηλυκών χταποδιών κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος, οι επιστήμονες παρατήρησαν: ότι μειώνεται απότομα κατά την έναρξη του ζευγαρώματος, σταματώντας εντελώς μετά από περίπου οκτώ λεπτά.
«Σε αυτή την κατάσταση που μοιάζει με ασφυξία, το χρώμα του σώματος του θηλυκού έγινε χλωμό. Οι κόρες των ματιών επίσης συσπάστηκαν, χάνοντας όλα τα αντανακλαστικά στις έντονες λάμψεις φωτός, το οποίο είναι σύμπτωμα απώλειας νευρικού ελέγχου.
Μόλις ακινητοποιήθηκαν τα θηλυκά, τα αρσενικά συνευρέθηκαν με επιτυχία και το ζευγάρωμα τελείωσε όταν τα θηλυκά ανέκτησαν τον έλεγχο των χεριών τους και έσπρωξαν τα αρσενικά μακριά», είπαν οι επιστήμονες.
Τα χταπόδια λοιπόν, αντί να κανιβαλιστούν, επέλεξαν το δηλητήριο για safe sex.






